Mąka bambusowa, błonnik - Naturalnie Zdrowe - 500 g
- 34,00 zł
Sprawdź dostępność
-
Sklep online
Ilość: 0
Podana ilość produktów jest jedynie poglądowa.
Mąka otrzymywana z łodyg bambusa. Pędy i kiełki bambusa są często wykorzystywane w wielu kuchniach azjatyckich i nie inaczej jest z mąka bambusową. Ten naturalny produkt nie zawiera w sobie glutenu, nie zmienia smaku i jest bezwonny. Świetnie nadaje się do niskowęglowodanowych wypieków, ale można go stosować również jako zagęstnik do zup i sosów. Mąka z bambusa idealnie sprawdzi się w kuchni ketogenicznej i diet typu low carb. Uniwersalny produkt, który pozwala na wypiek zarówno chlebów, jak i słodkich dań jak racuchy, czy biszkopty. Można z niej przygotować również tortille, a nawet makarony. Błonnik bambusowy dobrze znosi obróbkę w wysokich temperaturach, a dodany do ciasta sprawia większe wchłanianie wody - należy o tym pamiętać i odpowiednio zwiększyć ilości podane w przepisie.
SKŁAD: 100% błonnik bambusowy
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna: 766 kJ / 192 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
- w tym kwasy tłuste nasycone 0,1 g
Węglowodany: 0,1 g
- w tym cukry: 0,1 g
Błonnik: 99,4 g
Białko: 0,1 g
Sól: 0,2 g
OPAKOWANIE: 500 g
PRODUCENT: Naturalnie Zdrowe
SYMBOL: NZ-43