Tortownica — klasyka w nowej odsłonie
Tortownica — specjalne naczynie z klipsem do pieczenia ciast i przygotowywania tortów. Klasyczna tortownica składa się z dwóch części — spodu i rantu ze specjalnym klipsem, który pozwala na rozkładanie i składanie całości. Dzięki takiej budowie bez problemu wyjmiemy ciasto z tortownicy i z łatwością wyczyścimy całość. Klasyczne tortownice z biegiem czasu otrzymują nowe oblicze. Wciąż służą jako niezbędne akcesorium w kuchni, bez którego upieczenie ciasta nastręczałoby o wiele więcej trudności, jednak zyskują nowy wymiar.
Tortownice, w których nie przypalisz ciasta
Rozkładane tortownice są dziś wyposażane np. w wysokiej jakości powłokę antyadhezyjną przeciw przypalaniu, a mogą też być pokryte powłoką granitową. Mają często w komplecie ochronną pokrywę do higienicznego przechowywania i przenoszenia wypieków. Łączą więc trzy ważne funkcje:
- pieczenia,
- przenoszenia,
- przechowywania.
Tortownice z wyjmowanym dnem mogą dziś przyjmować różne kształty. Producenci najczęściej nadają im zazwyczaj okrągły kształt, jednak na rynku dostępne są również tortownice np. w kształcie serca. W sklepach zobaczymy także niekonwencjonalne tortownice z wyjmowanym dnem w kształcie kwadratu.
Tortownice z klipsem (lub bez)
Tradycyjna tortownica z klipsem może zostać zastąpiona formą jednoczęściową. Jej zaletą jest z pewnością łatwość użytkowania. Tego typu formy nie trzeba składać i rozkładać.
Aby upewnić się, że nasze wypieki się nie przypalą, warto wyłożyć tortownicę papierem do ciast. Nadaje się do piekarników elektrycznych, gazowych oraz z termoobiegiem. Można je myć w zmywarce do naczyń.
Duży asortyment, zróżnicowane wielkości, pojemności i kształty, a przede wszystkim najwyższej jakości materiały, z których formy są wykonane gwarantują nam, że pieczenie stanie się z nimi proste i przyjemne.
Tortownica — klasyka w nowej odsłonie
Tortownica — specjalne naczynie z klipsem do pieczenia ciast i przygotowywania tortów. Klasyczna tortownica składa się z dwóch części — spodu i rantu ze specjalnym klipsem, który pozwala na rozkładanie i składanie całości. Dzięki takiej budowie bez problemu wyjmiemy ciasto z tortownicy i z łatwością wyczyścimy całość. Klasyczne tortownice z biegiem czasu otrzymują nowe oblicze. Wciąż służą jako niezbędne akcesorium w kuchni, bez którego upieczenie ciasta nastręczałoby o wiele więcej trudności, jednak zyskują nowy wymiar.
Tortownice, w których nie przypalisz ciasta
Rozkładane tortownice są dziś wyposażane np. w wysokiej jakości powłokę antyadhezyjną przeciw przypalaniu, a mogą też być pokryte powłoką granitową. Mają często w komplecie ochronną pokrywę do higienicznego przechowywania i przenoszenia wypieków. Łączą więc trzy ważne funkcje:
- pieczenia,
- przenoszenia,
- przechowywania.
Tortownice z wyjmowanym dnem mogą dziś przyjmować różne kształty. Producenci najczęściej nadają im zazwyczaj okrągły kształt, jednak na rynku dostępne są również tortownice np. w kształcie serca. W sklepach zobaczymy także niekonwencjonalne tortownice z wyjmowanym dnem w kształcie kwadratu.
Tortownice z klipsem (lub bez)
Tradycyjna tortownica z klipsem może zostać zastąpiona formą jednoczęściową. Jej zaletą jest z pewnością łatwość użytkowania. Tego typu formy nie trzeba składać i rozkładać.
Aby upewnić się, że nasze wypieki się nie przypalą, warto wyłożyć tortownicę papierem do ciast. Nadaje się do piekarników elektrycznych, gazowych oraz z termoobiegiem. Można je myć w zmywarce do naczyń.
Duży asortyment, zróżnicowane wielkości, pojemności i kształty, a przede wszystkim najwyższej jakości materiały, z których formy są wykonane gwarantują nam, że pieczenie stanie się z nimi proste i przyjemne.