Category

Kratki do studzenia i lukrowania

Aktualna kategoria
Kategorie
Filtruj
Sortuj

Kratki do studzenia i lukrowania ciasta — niezastąpiony pomocnik cukiernika w kuchni

Upieczenie pysznego i atrakcyjnie prezentującego się ciasta lub tortu to nie lada wyzwanie! Nasz wypiek musi mieć odpowiednią konsystencję, miękkość, elastyczność, a przede wszystkim musi atrakcyjnie i apetycznie się prezentować. Wbrew pozorom, by stworzyć idealny tort lub pięknie udekorowane ciasto nie trzeba być profesjonalnym cukiernikiem. Warto mieć pod ręką profesjonalne akcesoria, które nam w tym pomogą. Jednym z nich jest kratka do studzenia i lukrowania. Ten praktyczny i pożyteczny gadżet cukierniczy jest przydatny w kuchni i z pewnością zachwyci każdego wielbiciela cukierniczej sztuki kulinarnej. 

Kratka do studzenia i lukrowania ciasta — do czego służy i jak wybrać najlepszą? 

Kratka do studzenia i lukrowania ciasta to ażurowa konstrukcja, dzięki której możemy szybko i skutecznie wystudzić i odparować nasz wypiek. Kratka wykonana jest z cienkich metalowych prętów i wyposażona w nóżki, które gwarantują odpowiednią cyrkulację powietrza. Dodatkowo pozwala ciastu szybko ostygnąć, a następnie możemy dzięki niej z łatwością pięknie udekorować nasz wypiek. W sklepie Thecakes.pl dostępne są różnego rodzaju kratki do wypieków — kratka do studzenia i lukrowania w kształcie prostokąta czy kratka do dekorowania ciast w formie koła

Warto dodać, że ażurowa kratka do studzenia i dekorowania ciasta może posłużyć nam jako uniwersalny ruszt do piekarnika. Tego typu akcesorium wykonane z chromowanego metalu może posłużyć także jako półka do piekarnika, na której umieścimy potrawy lub naczynia do zapiekania. Ruszt sprawdzi się również jako wkładka do pieczenia w brytfannie lub blasze, dzięki czemu pieczone mięsa nie będą leżeć w wytapianym tłuszczu. Kratka pełni także funkcję ochronną dla blatu stołu, na którym chcemy postawić gorące naczynie.

Jak udekorować ciasto na kratce cukierniczej?

Kratka do dekorowania ciasta pomoże zamienić zwykłe ciasto w cukiernicze dzieło sztuki. Gdy ułożymy ciasto na kratce, lukier lub polewa będą swobodnie ściekać, idealnie pokrywając ciasto, dzięki czemu wygodnie udekorujemy nasz wypiek, nadając mu idealną formę.   

Kratki do studzenia i lukrowania ciasta — niezastąpiony pomocnik cukiernika w kuchni

Upieczenie pysznego i atrakcyjnie prezentującego się ciasta lub tortu to nie lada wyzwanie! Nasz wypiek musi mieć odpowiednią konsystencję, miękkość, elastyczność, a przede wszystkim musi atrakcyjnie i apetycznie się prezentować. Wbrew pozorom, by stworzyć idealny tort lub pięknie udekorowane ciasto nie trzeba być profesjonalnym cukiernikiem. Warto mieć pod ręką profesjonalne akcesoria, które nam w tym pomogą. Jednym z nich jest kratka do studzenia i lukrowania. Ten praktyczny i pożyteczny gadżet cukierniczy jest przydatny w kuchni i z pewnością zachwyci każdego wielbiciela cukierniczej sztuki kulinarnej. 

Kratka do studzenia i lukrowania ciasta — do czego służy i jak wybrać najlepszą? 

Kratka do studzenia i lukrowania ciasta to ażurowa konstrukcja, dzięki której możemy szybko i skutecznie wystudzić i odparować nasz wypiek. Kratka wykonana jest z cienkich metalowych prętów i wyposażona w nóżki, które gwarantują odpowiednią cyrkulację powietrza. Dodatkowo pozwala ciastu szybko ostygnąć, a następnie możemy dzięki niej z łatwością pięknie udekorować nasz wypiek. W sklepie Thecakes.pl dostępne są różnego rodzaju kratki do wypieków — kratka do studzenia i lukrowania w kształcie prostokąta czy kratka do dekorowania ciast w formie koła

Warto dodać, że ażurowa kratka do studzenia i dekorowania ciasta może posłużyć nam jako uniwersalny ruszt do piekarnika. Tego typu akcesorium wykonane z chromowanego metalu może posłużyć także jako półka do piekarnika, na której umieścimy potrawy lub naczynia do zapiekania. Ruszt sprawdzi się również jako wkładka do pieczenia w brytfannie lub blasze, dzięki czemu pieczone mięsa nie będą leżeć w wytapianym tłuszczu. Kratka pełni także funkcję ochronną dla blatu stołu, na którym chcemy postawić gorące naczynie.

Jak udekorować ciasto na kratce cukierniczej?

Kratka do dekorowania ciasta pomoże zamienić zwykłe ciasto w cukiernicze dzieło sztuki. Gdy ułożymy ciasto na kratce, lukier lub polewa będą swobodnie ściekać, idealnie pokrywając ciasto, dzięki czemu wygodnie udekorujemy nasz wypiek, nadając mu idealną formę.