Category

Do czekolady

Aktualna kategoria
Kategorie
Filtruj
Sortuj

Czekolada – najpopularniejszy smakołyk

Wiele osób wprost nie potrafi wyobrazić sobie życia bez czekolady. Ten wspaniały smakołyk pochodzi z Ameryki. Nigdy nie poznalibyśmy jego smaku, gdyby nie Krzysztof Kolumb, który wraz z Ameryką odkrył dla nas niesamowite bogactwo tamtejszych roślin jadalnych. Czekolada produkowana jest z kakao, które z kolei jest produktem wytwarzanym z nasion egzotycznej rośliny — kakaowca. Obecnie czekolada jest dostępna na co dzień. Możemy spożywać ją w formie tradycyjnych tabliczek czy czekoladek, jak również w bardziej wyrafinowanych postaciach. Dwie z najciekawszych form to czekoladowe fondue i fontanna czekoladowa. Do przygotowania obu oryginalnych dań służą dwa specjalne urządzenia, które można kupić w naszym sklepie.

Fontanna czekoladowa – jak ją przyrządzić?

Kompaktową fontannę czekoladową możesz przygotować we własnej kuchni. Służy do tego specjalny kuchenny gadżet o niewielkich gabarytach, który jest bardzo łatwy w obsłudze. Fontanna jest doskonałym słodkim urozmaiceniem na każdym przyjęciu. Składa się z wieży i trzech poziomów, z których kaskadami spływa płynna czekolada. Czekolada pozostaje płynna dzięki podgrzewanej misce ze stali nierdzewnej, która rozgrzewa czekoladę i utrzymuje jej temperaturę.

Zestaw do czekoladowego fondue

Elegancki komplet do przyrządzania czekoladowego fondue został wykonany z wysokiej jakości żaroodpornej porcelany, a widelczyki z jakościowej stali nierdzewnej i wytrzymałego tworzywa. Zestaw można przechowywać w lodówce lub zamrażarce oraz podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Można go myć w zmywarce.

Czekoladowe dekoracje na tort

W naszym asortymencie znajdziesz czekoladowe dodatki do tortów w postaci małych, poręcznych pastylek. Możesz wykorzystać je bezpośrednio jako rodzaj oryginalnej posypki do tortu. Innym rozwiązaniem jest rozpuszczenie pastylek i przelanie masy np. do foremek lub rękawa do dekorowania powierzchni ciasta. Na stronie TheCakes.pl oferujemy czekoladę w różnych smakach w formie nie tylko pastylek, ale także chunków, czyli zbitych kawałków czekolady, które przy wysokiej temperaturze zachowują swoją zwartą strukturę. To, jak wykorzystasz czekoladę w kuchni, zależy od twojego pomysłu i wyobraźni. Tort wykonany przy użyciu każdego z wyżej wymienionych rozwiązań na pewno zachwyci wszystkich gości na przyjęciu, nie tylko miłośników czekolady.

Dla amatorów słodyczy

Każdy wielbiciel czekolady powinien mieć w swojej kuchni także akcesoria do jej rozpuszczania. Często należą do nich:

  • miska do rozpuszczania produktów w kąpieli wodnej;
  • pojemnik do rozpuszczania czekolady;
  • miska do rozpuszczania czekolady.

Wśród przyrządów kuchennych amatora czekoladowych deserów niezbędny będzie dozownik do polewy – lejek usprawniający dekorowanie ciast, ciastek i babeczek. Przydadzą się także czekolada plastyczna, pastylki czekolady czy emulsja nabłyszczająca w aerozolu, która jest pomocna przy ozdabianiu dekoracji cukierniczych. Dzięki niej perfekcyjnie wykończysz dzieła cukiernicze takie jak: figurki, torty, pralinki, czekoladki oraz pierniki.

Czekolada – najpopularniejszy smakołyk

Wiele osób wprost nie potrafi wyobrazić sobie życia bez czekolady. Ten wspaniały smakołyk pochodzi z Ameryki. Nigdy nie poznalibyśmy jego smaku, gdyby nie Krzysztof Kolumb, który wraz z Ameryką odkrył dla nas niesamowite bogactwo tamtejszych roślin jadalnych. Czekolada produkowana jest z kakao, które z kolei jest produktem wytwarzanym z nasion egzotycznej rośliny — kakaowca. Obecnie czekolada jest dostępna na co dzień. Możemy spożywać ją w formie tradycyjnych tabliczek czy czekoladek, jak również w bardziej wyrafinowanych postaciach. Dwie z najciekawszych form to czekoladowe fondue i fontanna czekoladowa. Do przygotowania obu oryginalnych dań służą dwa specjalne urządzenia, które można kupić w naszym sklepie.

Fontanna czekoladowa – jak ją przyrządzić?

Kompaktową fontannę czekoladową możesz przygotować we własnej kuchni. Służy do tego specjalny kuchenny gadżet o niewielkich gabarytach, który jest bardzo łatwy w obsłudze. Fontanna jest doskonałym słodkim urozmaiceniem na każdym przyjęciu. Składa się z wieży i trzech poziomów, z których kaskadami spływa płynna czekolada. Czekolada pozostaje płynna dzięki podgrzewanej misce ze stali nierdzewnej, która rozgrzewa czekoladę i utrzymuje jej temperaturę.

Zestaw do czekoladowego fondue

Elegancki komplet do przyrządzania czekoladowego fondue został wykonany z wysokiej jakości żaroodpornej porcelany, a widelczyki z jakościowej stali nierdzewnej i wytrzymałego tworzywa. Zestaw można przechowywać w lodówce lub zamrażarce oraz podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Można go myć w zmywarce.

Czekoladowe dekoracje na tort

W naszym asortymencie znajdziesz czekoladowe dodatki do tortów w postaci małych, poręcznych pastylek. Możesz wykorzystać je bezpośrednio jako rodzaj oryginalnej posypki do tortu. Innym rozwiązaniem jest rozpuszczenie pastylek i przelanie masy np. do foremek lub rękawa do dekorowania powierzchni ciasta. Na stronie TheCakes.pl oferujemy czekoladę w różnych smakach w formie nie tylko pastylek, ale także chunków, czyli zbitych kawałków czekolady, które przy wysokiej temperaturze zachowują swoją zwartą strukturę. To, jak wykorzystasz czekoladę w kuchni, zależy od twojego pomysłu i wyobraźni. Tort wykonany przy użyciu każdego z wyżej wymienionych rozwiązań na pewno zachwyci wszystkich gości na przyjęciu, nie tylko miłośników czekolady.

Dla amatorów słodyczy

Każdy wielbiciel czekolady powinien mieć w swojej kuchni także akcesoria do jej rozpuszczania. Często należą do nich:

  • miska do rozpuszczania produktów w kąpieli wodnej;
  • pojemnik do rozpuszczania czekolady;
  • miska do rozpuszczania czekolady.

Wśród przyrządów kuchennych amatora czekoladowych deserów niezbędny będzie dozownik do polewy – lejek usprawniający dekorowanie ciast, ciastek i babeczek. Przydadzą się także czekolada plastyczna, pastylki czekolady czy emulsja nabłyszczająca w aerozolu, która jest pomocna przy ozdabianiu dekoracji cukierniczych. Dzięki niej perfekcyjnie wykończysz dzieła cukiernicze takie jak: figurki, torty, pralinki, czekoladki oraz pierniki.