Category

Cukry, syropy i słodziki

Aktualna kategoria
Kategorie
Filtruj
Sortuj

Cukry, syropy i słodziki do wielu zastosowań

Trudno wyobrazić sobie smaczne ciasta bez dodatku cukru lub specjalnych słodzików. W naszym sklepie, który specjalizuje się w dostarczaniu asortymentu związanego ze słodkimi wypiekami, nie mogło więc zabraknąć tej kategorii produktów. Oferujemy różnego rodzaju cukry, syropy i słodziki, dzięki którym nadasz swoim wypiekom słodki i często oryginalny smak.

Cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy to cukier, który obok cukru białego z buraków cukrowych jest najczęściej stosowany na całym świecie. To doskonały dodatek do wielu ciast, który nadaje im subtelny i specyficzny posmak. Możesz się zdecydować na standardowe produkty albo wyjątkowy cukier trzcinowy Muscovado o cennych właściwościach odżywczych.

Cukier dekoracyjny 

Na uwagę zasługuje również cukier puder, który nadaje się idealnie do przygotowania królewskiego lukru lub maślanych kremów. Można nim również efektownie udekorować wypieki, posypując je delikatną białą mgiełką. Oferujemy również cukier z prawdziwą wanilią, który może być doskonałym dodatkiem do wielu ciast i deserów. Oddzielną kategorię stanowi kolorowy cukier do waty cukrowej o określonym smaku, który sprawdzi się również jako dodatek do ciast i kremów.

Syrop glukozowy

W naszym asortymencie znajdziesz również najróżniejsze rodzaje syropu glukozowego, który stosowany jest głównie jako naturalna substancja słodząca w cukiernictwie. Można go też wykorzystywać jako uelastyczniacz do mas cukrowych i lukru królewskiego lub jako glazurę w przypadku dekorowania powierzchni ciasta. Sprawdzi się również podczas wyrobu czekolady. Innym przykładem jest gęsty syrop kukurydziany, stosowany do uelastyczniania mas cukrowych lub jako glazura.

Syrop z trzciny cukrowej

Ciekawą propozycją są również syropy z trzciny cukrowej. Syrop złocisty wyziela naturalny aromat delikatnego karmelu i doskonale nadaje się jako dodatek do naleśników, gofrów i innych deserów, podobnie jak powszechnie znany syrop klonowy. Naturalna melasa, czyli czarny syrop pozyskiwany z trzciny cukrowej, jest bardziej intensywny w smaku, ale z powodzeniem możesz nim zastąpić tradycyjny cukier.

Gliceryna spożywcza

W kategorii cukry, syropy i słodziki znajdziesz również różne rodzaje gliceryny spożywczej. Gliceryna spożywcza to dodatek zalecany do przygotowywania mas cukrowych, który pomaga zachować ich elastyczność i zwiększa ich trwałość. Można nią również nasączać ciasta i biszkopty.

Erytrytol i ksylitol 

Erytrytol i ksylitol to naturalne alternatywy dla tradycyjnego cukru. Erytrytol pomaga nie tylko zastąpić cukier jako substancję słodzącą, ale nadaje się do przygotowywania wypieków i zdrowych deserów. Zarówno erytrytol, jak i ksylitol są mniej kaloryczne w porównaniu z białym cukrem, dlatego uważa się je za zdrowsze odpowiedniki cukru.

Szeroka oferta naszego sklepu

W naszych delikatesach znajdziesz wiele innych produktów, które sprawdzą się doskonale podczas przygotowywania domowych wypieków. Możesz się zdecydować na przepyszne dżemy, konfitury i kremy, a także mieszanki instant, jadalne kwiaty, owoce liofilizowane oraz pulpy owocowe, które mają wszechstronne zastosowanie w cukiernictwie.

Cukry, syropy i słodziki do wielu zastosowań

Trudno wyobrazić sobie smaczne ciasta bez dodatku cukru lub specjalnych słodzików. W naszym sklepie, który specjalizuje się w dostarczaniu asortymentu związanego ze słodkimi wypiekami, nie mogło więc zabraknąć tej kategorii produktów. Oferujemy różnego rodzaju cukry, syropy i słodziki, dzięki którym nadasz swoim wypiekom słodki i często oryginalny smak.

Cukier trzcinowy

Cukier trzcinowy to cukier, który obok cukru białego z buraków cukrowych jest najczęściej stosowany na całym świecie. To doskonały dodatek do wielu ciast, który nadaje im subtelny i specyficzny posmak. Możesz się zdecydować na standardowe produkty albo wyjątkowy cukier trzcinowy Muscovado o cennych właściwościach odżywczych.

Cukier dekoracyjny 

Na uwagę zasługuje również cukier puder, który nadaje się idealnie do przygotowania królewskiego lukru lub maślanych kremów. Można nim również efektownie udekorować wypieki, posypując je delikatną białą mgiełką. Oferujemy również cukier z prawdziwą wanilią, który może być doskonałym dodatkiem do wielu ciast i deserów. Oddzielną kategorię stanowi kolorowy cukier do waty cukrowej o określonym smaku, który sprawdzi się również jako dodatek do ciast i kremów.

Syrop glukozowy

W naszym asortymencie znajdziesz również najróżniejsze rodzaje syropu glukozowego, który stosowany jest głównie jako naturalna substancja słodząca w cukiernictwie. Można go też wykorzystywać jako uelastyczniacz do mas cukrowych i lukru królewskiego lub jako glazurę w przypadku dekorowania powierzchni ciasta. Sprawdzi się również podczas wyrobu czekolady. Innym przykładem jest gęsty syrop kukurydziany, stosowany do uelastyczniania mas cukrowych lub jako glazura.

Syrop z trzciny cukrowej

Ciekawą propozycją są również syropy z trzciny cukrowej. Syrop złocisty wyziela naturalny aromat delikatnego karmelu i doskonale nadaje się jako dodatek do naleśników, gofrów i innych deserów, podobnie jak powszechnie znany syrop klonowy. Naturalna melasa, czyli czarny syrop pozyskiwany z trzciny cukrowej, jest bardziej intensywny w smaku, ale z powodzeniem możesz nim zastąpić tradycyjny cukier.

Gliceryna spożywcza

W kategorii cukry, syropy i słodziki znajdziesz również różne rodzaje gliceryny spożywczej. Gliceryna spożywcza to dodatek zalecany do przygotowywania mas cukrowych, który pomaga zachować ich elastyczność i zwiększa ich trwałość. Można nią również nasączać ciasta i biszkopty.

Erytrytol i ksylitol 

Erytrytol i ksylitol to naturalne alternatywy dla tradycyjnego cukru. Erytrytol pomaga nie tylko zastąpić cukier jako substancję słodzącą, ale nadaje się do przygotowywania wypieków i zdrowych deserów. Zarówno erytrytol, jak i ksylitol są mniej kaloryczne w porównaniu z białym cukrem, dlatego uważa się je za zdrowsze odpowiedniki cukru.

Szeroka oferta naszego sklepu

W naszych delikatesach znajdziesz wiele innych produktów, które sprawdzą się doskonale podczas przygotowywania domowych wypieków. Możesz się zdecydować na przepyszne dżemy, konfitury i kremy, a także mieszanki instant, jadalne kwiaty, owoce liofilizowane oraz pulpy owocowe, które mają wszechstronne zastosowanie w cukiernictwie.