Category

Do figurek

Aktualna kategoria
Kategorie
Filtruj
Sortuj

Dekorowanie tortu to nie tylko pracochłonne zajęcie, ale także dobra zabawa. Mając do dyspozycji odpowiednie materiały, ze zwykłego kawałka ciasta można stworzyć prawdziwe dzieło sztuki. Niezależnie od tego, czy deser będzie główną atrakcją przyjęcia urodzinowego, czy też będzie stanowił punkt kulminacyjny imprezy integracyjnej, jego odpowiedni wygląd mogą zapewnić masy cukrowe do figurek.

Masy cukrowe do figurek – bo dekorowanie tortu to także dobra zabawa

Masy cukrowe to materiał niezwykle uniwersalny. Możliwość ich spożycia to jedna z ich licznych zalet. Mogą występować w bardzo zróżnicowanych kolorach, co sprawia, że doskonale nadają się do stworzenia dekoracji właściwie na każdą okazję. Rozpoczynając od zwykłych geometrycznych kształtów, przez proste konstrukcje świata nieożywionego, kończąc na postaciach ludzkich lub zwierzętach – wszystko to jest w zasięgu ręki. 

Ograniczeniem może być tylko wyobraźnia, wprawa i ewentualnie posiadane umiejętności manualne. Każdy artysta cukierniczy, który przywiązuje dużą wagę do estetyki swoich dzieł, z pewnością doceni możliwości, jakie daje użycie masy cukrowej do figurek. Dostępne w najróżniejszych kolorach, między innymi żółtym, brązowym czy białym, są niezwykle proste w obróbce. Wystarczy je nieco podgrzać, aby możliwe było uzyskanie nawet najbardziej fantastycznych i skomplikowanych konstrukcji. 

Masa cukrowa do modelowania Saracino – unikalna receptura

Do produktów cukierniczych marki Saracino przekonuje przede wszystkim ich jakość, bogactwo wyboru i wyjątkowa podatność na formowanie. Wszystko to za sprawą dodatku w postaci tłuszczu kakaowego. Dzięki niemu można lepić i modyfikować cukrowe kształty o wiele dłużej niż w przypadku innych mas. Skutecznie zapobiega on szybkiemu wysychaniu. 

Dawniej masy cukrowe kojarzyły się z niesmacznie słodkim lukrem, który zwykle zostawał na talerzu po zjedzeniu wypieku. O spożywaniu cukrowych figurek nie było nawet mowy. Dzięki masie cukrowej do modelowania Saracino masz szansę odwrócić ten stereotyp. Nie dość, że figurki na torcie prezentują się stylowo i urozmaicają dekoracje przyjęcia, to jeszcze wyjątkowo smakują. Goście będą zachwyceni, mogąc spróbować takiego smakowitego dodatku. Co ważne, masy cukrowe do figurek nie mają w składzie oleju palmowego i glutenu.

Cukrowe figurki na każdą okazję!

Przy pomocy mas cukrowych dekorowanie ciast, ciasteczek czy tortów jest niezwykle proste, a uzyskane efekty zachwycą swoim kunsztem i jakością. Czy można sobie wyobrazić tort weselny bez figurek państwa młodych albo deser na imprezę urodzinową dziecka bez ulubionych postaci z kreskówki na jego czubku? Wszystkie, nawet najbardziej skomplikowane kształty, są możliwe do wykonania.

Zachęcamy do zapoznania się z asortymentem naszego sklepu. Dostępne masy cukrowe do figurek zostały wyprodukowane przy użyciu wysokiej jakości surowców oraz odznaczają się doskonałą barwą i plastycznością. Będą one doskonałą podstawą każdego dodatku do tortu, ciasta, czy też nawet zwykłego ciastka. Łatwe w wycinaniu i formowaniu ułatwią pracę profesjonalnemu piekarzowi, a także amatorom cukiernictwa we własnej kuchni.

Dekorowanie tortu to nie tylko pracochłonne zajęcie, ale także dobra zabawa. Mając do dyspozycji odpowiednie materiały, ze zwykłego kawałka ciasta można stworzyć prawdziwe dzieło sztuki. Niezależnie od tego, czy deser będzie główną atrakcją przyjęcia urodzinowego, czy też będzie stanowił punkt kulminacyjny imprezy integracyjnej, jego odpowiedni wygląd mogą zapewnić masy cukrowe do figurek.

Masy cukrowe do figurek – bo dekorowanie tortu to także dobra zabawa

Masy cukrowe to materiał niezwykle uniwersalny. Możliwość ich spożycia to jedna z ich licznych zalet. Mogą występować w bardzo zróżnicowanych kolorach, co sprawia, że doskonale nadają się do stworzenia dekoracji właściwie na każdą okazję. Rozpoczynając od zwykłych geometrycznych kształtów, przez proste konstrukcje świata nieożywionego, kończąc na postaciach ludzkich lub zwierzętach – wszystko to jest w zasięgu ręki. 

Ograniczeniem może być tylko wyobraźnia, wprawa i ewentualnie posiadane umiejętności manualne. Każdy artysta cukierniczy, który przywiązuje dużą wagę do estetyki swoich dzieł, z pewnością doceni możliwości, jakie daje użycie masy cukrowej do figurek. Dostępne w najróżniejszych kolorach, między innymi żółtym, brązowym czy białym, są niezwykle proste w obróbce. Wystarczy je nieco podgrzać, aby możliwe było uzyskanie nawet najbardziej fantastycznych i skomplikowanych konstrukcji. 

Masa cukrowa do modelowania Saracino – unikalna receptura

Do produktów cukierniczych marki Saracino przekonuje przede wszystkim ich jakość, bogactwo wyboru i wyjątkowa podatność na formowanie. Wszystko to za sprawą dodatku w postaci tłuszczu kakaowego. Dzięki niemu można lepić i modyfikować cukrowe kształty o wiele dłużej niż w przypadku innych mas. Skutecznie zapobiega on szybkiemu wysychaniu. 

Dawniej masy cukrowe kojarzyły się z niesmacznie słodkim lukrem, który zwykle zostawał na talerzu po zjedzeniu wypieku. O spożywaniu cukrowych figurek nie było nawet mowy. Dzięki masie cukrowej do modelowania Saracino masz szansę odwrócić ten stereotyp. Nie dość, że figurki na torcie prezentują się stylowo i urozmaicają dekoracje przyjęcia, to jeszcze wyjątkowo smakują. Goście będą zachwyceni, mogąc spróbować takiego smakowitego dodatku. Co ważne, masy cukrowe do figurek nie mają w składzie oleju palmowego i glutenu.

Cukrowe figurki na każdą okazję!

Przy pomocy mas cukrowych dekorowanie ciast, ciasteczek czy tortów jest niezwykle proste, a uzyskane efekty zachwycą swoim kunsztem i jakością. Czy można sobie wyobrazić tort weselny bez figurek państwa młodych albo deser na imprezę urodzinową dziecka bez ulubionych postaci z kreskówki na jego czubku? Wszystkie, nawet najbardziej skomplikowane kształty, są możliwe do wykonania.

Zachęcamy do zapoznania się z asortymentem naszego sklepu. Dostępne masy cukrowe do figurek zostały wyprodukowane przy użyciu wysokiej jakości surowców oraz odznaczają się doskonałą barwą i plastycznością. Będą one doskonałą podstawą każdego dodatku do tortu, ciasta, czy też nawet zwykłego ciastka. Łatwe w wycinaniu i formowaniu ułatwią pracę profesjonalnemu piekarzowi, a także amatorom cukiernictwa we własnej kuchni.