Mąka migdałowa - Saracino - 200 g
-
26,00 zł
13,00 zł / 100 g
Sprawdź dostępność
-
Sklep online
Ilość: 6
Podana ilość produktów jest jedynie poglądowa.
Mąka z migdałów renomowanej marki Saracino ma postać jasnego proszku. Pozyskiwana jest z blanszowanych i zmielonych migdałów. To doskonała alternatywa tradycyjnej mąki pszennej. Pełne składników odżywczych mielone migdały mają znacznie więcej zalet niż tradycyjnie stosowane w wypiekach mąki. Zmniejszają poziom złego cholesterolu LDL i obniżają ciśnienie krwi.
Mąka migdałowa zawiera stosunkowo niewiele węglowodanów. Charakteryzuje się za to wysokim udziałem białka. Mąka migdałowa polecana jest osobom na dietach wegetariańskich.
Mąka migdałowa świetnie sprawdzi się tam, gdzie chcesz uzyskać puszystą masę oraz otrzymać delikatny i słodki smak plus orzechowy aromat. Polecamy ją szczególnie do wypieku makaroników, ciast, muffinek, tortów oraz do wykonania dań śniadaniowych (naleśniki, omlety). Mąka migdałowa to świetna baza do pieczenia (tudzież smażenia) racuchów i gofrów. Mielone migdały świetnie sprawdzą się jako zamiennik mąki pszennej do panierki kotletów oraz jako zagęszczacz do zup.
SKŁADNIKI: mielone migdały blanszowane 100%, bez konserwantów.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
Wartość energetyczna 2423 kJ / 579 kcal
Tłuszcz 50 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g
Węglowodany 22 g
- w tym cukry 4,3 g
Błonnik 21 g
Białko 13 g
Sól 0 g
OPAKOWANIE: 200 g
SYMBOL: SAR-PAS003K02
EAN: 8051277123130
PRODUCENT: Saracino
PODMIOT ODPOWIEDZIALNY:
SARACINO SRL
ADRES PODMIOTU WPROWADZAJĄCEGO PRODUKT NA RYNEK:
Via Lago di Garda 5 36040 Sarego Italy info@saracino.pl