Blachy do pizzy

Blachy do pizzy - praktyczny gadżet dla miłośników włoskiego przysmaku

Domowa pizza może smakować równie dobrze, jak danie z prawdziwej włoskiej restauracji, jeśli odpowiednio przygotujemy ciasto i zaopatrzymy się w praktyczne akcesoria. Okrągła blacha przyda się w kuchni każdego fana tego typu przysmaków, pozwalając na uzyskanie idealnie wypieczonego spodu. W naszej ofercie można znaleźć produkty takich marek, jak Ballarini, Brunbeste, Excellent Houseware oraz Tadar.

Produkty dostępne w asortymencie zostały wykonane ze stali, dzięki czemu skutecznie i równomiernie rozprowadzają ciepło. Formy do pizzy posiadają także perforowaną powierzchnię, która zapewnia doskonałe wypieczenie. W efekcie można cieszyć się idealnie chrupiącą pizzą. Blachy są też wyposażone w nieprzywierającą powłokę, dlatego nie trzeba obawiać się uszkodzenia ciasta po jego wyjęciu z piekarnika. Akcesoria występują w różnych rozmiarach. W zależności od potrzeb, można zdecydować się na średnicę między 28 a 33 cm.

Jakie blachy do pizzy można znaleźć w naszej ofercie?

Wymagającym kucharzom proponujemy produkty z serii Patisserie. Blachy są wykonane z najwyższej jakości materiałów, a dokładniej z cienkiej stali. Została ona pokryta z dwóch stron nieprzywierającą powłoką CORTAN. Nie posiada też żadnych szkodliwych substancji - związków niklu, metali ciężkich oraz PFOA, dzięki czemu naczynie jest w 100% bezpieczne w użytkowaniu. Oferowane przez nas produkty spełniają wszystkie normy jakościowe.

Dodatkowo formy posiadają niskie brzegi ułatwiające wyjęcie gotowego ciasta. Jest to zatem znakomity wybór dla wszystkich początkujących kucharzy. Jego ważną zaletą jest też uniwersalny charakter, dlatego można wykorzystać do nawet do ciast czy tarty. W naszej ofercie znajdują się także rękawice i łapki do wyciągania naczyń z piekarnika. Jest to obowiązkowy element wyposażenia dla każdego miłośnika wypieków, zapewniający bezpieczeństwo oraz ochronę przed wysoką temperaturą. Proponujemy ponadto silikonowe stolnice, które przydadzą się w trakcie wyrabiania ciasta.