Żółtko w proszku - Bake Plus - 100 g

  • 21,50 zł

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

zamknij
Żółtko w proszku - Bake Plus - 100 g

Żółtko w proszku - Bake Plus - 100 g

Symbol: BK-3

* Pola wymagane

Powiadom o dostępności
Sprawdź dostępność

Żółtko w proszku może mieć zastosowanie podobne do świeżego żółtka jaja, przede wszystkim jest bezpieczne (pasteryzowane) i łatwe do odmierzenia: wystarczy rozpuścić w wodzie odpowiednią ilość proszku aby uzyskać ilość podaną w przepisie.

Żółtko pasteryzowane w proszku to bezpieczna i wygodna alternatywa dla świeżych żółtek kurzych. Dzięki pasteryzacji zostało wyeliminowane ryzyko salmonelli, a proszkowa postać ułatwia przechowywanie oraz dozowanie. Wystarczy odważoną ilość proszku rozpuścić w odpowiedniej ilości wody i powstaje nam produkt gotowy do użycia. Ponadto jeśli potrzebujemy samego żółtka np do ciasta kruchego odpada problem z pozostałością jajka-białkami. Żółtko w proszku jest produktem uzyskanym w procesie odwodnienia odseparowanego z treści całego jaja żółtka, w wyniku uzyskuje się półprodukt odpowiadający parametrom świeżego żółtka, jednak o masie dwukrotnie mniejszej. Dzięki temu uzyskujemy produkt łatwy do przechowywania i transportu, termin przydatności może wynosić 18 miesięcy, a transport i przechowywanie nie wymaga warunków chłodniczych.

SKŁAD: Sucha treść żółtka kurzego 100%

OPAKOWANIE: 100 g

PRODUCENT: Bake Plus

SYMBOL: BK-3

Inne produkty w tej samej kategorii:

  • Albumina w proszku - Bake Plus - 50 g

    21,50 zł
  • Jaja w proszku - Bake Plus - 100 g

    16,50 zł
  • Jaja w proszku - Bake Plus - 200 g

    25,50 zł
  • Białka jaj w proszku - FunCakes - 125 g

    45,00 zł

    Brak w magazynie

  • Albumina w proszku - Food Colours - 50 g

    24,00 zł

    Brak w magazynie

  • Płynne białka jaj kurzych - Farma Białka - 6 kg

    126,00 zł
  • Wyprzedaż

    Płynne białka jaj kurzych - Farma Białka - 0,5 kg

    14,50 zł 13,00 zł
  • Albumina w proszku - Bake Plus - 100 g

    33,00 zł