Albumina w proszku - Bake Plus - wysokopienista, 100 g
- 23,00 zł
Sprawdź dostępność
-
Sklep online
Ilość: 55
Podana ilość produktów jest jedynie poglądowa.
Białko w proszku dedykowane jest szczególnie do piekarnictwa, wyrobów cukierniczych. Ze względu na właściwości funkcjonalne albumina wysokopienista jest idealna do produkcji pianek, bez, ciepłych lodów, murzynków, kokosanek i innych. Stosowana również jako suplement diety u osób aktywnie uprawiających sport. Zawiera pełnowartościowe białko. Jest bogata w witaminy i minerały oraz odpowiada parametrom świeżego białka kurzego. 100 g proszku z białka jaj i 900 ml wody to 1 kg płynnego białka, czyli około 34 białka jaj kurzych średniej klasy wagowej. Produkt w proszku, w przeciwieństwie do świeżych jaj, posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu i przechowywania chłodniczego. Jest łatwy w dozowaniu i przygotowaniu.
SKŁADNIKI: Białko jaj kurzych min. 97%, cytrynian trójetylowy - stabilizator piany.
OPAKOWANIE: 100 g
SYMBOL: BK-8
PRODUCENT: Bake Plus
PODMIOT ODPOWIEDZIALNY:
BAKEPLUS POLSKA G.JAGIEŁŁO I M.SĄDEJ SPÓŁKA JAWNA
ADRES PODMIOTU WPROWADZAJĄCEGO PRODUKT NA RYNEK:
Spółdzielcza 3A 37-415 Zaleszany bakeplus@bakeplus.pl