Proszek bezowy, albumina w proszku - Saracino - 400 g
-
39,00 zł
9,75 zł / 100 g
Sprawdź dostępność
-
Sklep online
Ilość: 4
Podana ilość produktów jest jedynie poglądowa.
Proszek bezowy renomowanej marki Saracino. Albumina dedykowana jest szczególnie do piekarnictwa i wyrobów cukierniczych. Stosowana również jako suplement diety u osób aktywnie uprawiających sport. Zawiera pełnowartościowe białko. Jest bogata w witaminy i minerały oraz odpowiada parametrom świeżego białka kurzego.
Produkt w proszku, w przeciwieństwie do świeżych jaj, posiada dłuższy termin przydatności do spożycia oraz nie wymaga transportu i przechowywania chłodniczego. Jest łatwy w dozowaniu i przygotowaniu.
Jak wykonać bezy z użyciem mieszanki Meringa mix od Saracino: proszek bezowy umieścić w mikserze, dodać wodę o temperaturze pokojowej i ubijać około 10 minut. Gdy masa będzie miękka i pieniąca się należy dosypać przesiany wcześniej cukier puder. Połączyć składniki. Na koniec przełożyć gotową masę do rękawa cukierniczego i wycisnąć bezy. Piec w piekarniku nagrzanym do 80°C do całkowitego wyschnięcia.
SKŁADNIKI: cukier puder, białko jaja w proszku, skrobia kukurydziana, aromat.
OPAKOWANIE: 400 g
SYMBOL: SAR-PAS008K04
EAN: 8051277124045
PRODUCENT: Saracino
PODMIOT ODPOWIEDZIALNY:
SARACINO SRL
ADRES PODMIOTU WPROWADZAJĄCEGO PRODUKT NA RYNEK:
Via Lago di Garda 5 36040 Sarego Italy info@saracino.pl