Jaja w proszku - Bake Plus - 200 g

  • 25,50 zł

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

zamknij
Jaja w proszku - Bake Plus - 200 g

Jaja w proszku - Bake Plus - 200 g

Symbol: BK-1

* Pola wymagane

Sprawdź dostępność

Jajko w proszku ma wysoką wartość odżywczą dzięki zawartości witamin, minerałów, protein, lipidów, aminokwasów. Jest to produkt bezglutenowy, niskobiałkowy i dietetyczny pozyskiwany wyłącznie z jaj świeżych.

Znajduje zastosowanie w przemyśle piekarskim, cukierniczym, makaroniarskim, garmażeryjnym, mięsnym, farmaceutycznym. Zaletami jajka w proszku oprócz szerokiego wachlarzu zastosowań jest min. możliwość łączenia go z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi, doskonała rozpuszczalność, zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych, wygodne w użyciu i przechowaniu. Brak elementów modyfikowanych genetycznie, nie podlega oznaczeniu GMO.

Jaja w proszku (pasteryzowane i szuszone jajka kurze) należy używać w zastępstwie jaj świeżych – 1 kg zastępuje ok. 90-100 jaj świeżych lub 4-4,5 kg masy jajowej. Można go stosować dodając do mąki na sucho lub połączyć z letnią wodą w stosunku 1-3 tworząc gęstą papkę na 0,5 – 1 godz. przed użyciem, co daje lepszy efekt. Przed samym zastosowaniem zamieszać.

SKŁAD: Sucha treść jaja kurzego 100%

OPAKOWANIE: 200 g

PRODUCENT: Bake Plus

SYMBOL: BK-1

Inne produkty w tej samej kategorii:

  • Płynne białka jaj kurzych - Farma Białka - 6 kg

    126,00 zł
  • Albumina w proszku - Bake Plus - 100 g

    33,00 zł
  • Żółtko w proszku - Bake Plus - 100 g

    21,50 zł
  • Albumina w proszku - Food Colours - 50 g

    24,00 zł

    Brak w magazynie

  • Białka jaj w proszku - FunCakes - 125 g

    45,00 zł

    Brak w magazynie

  • Jaja w proszku - Bake Plus - 100 g

    16,50 zł
  • Albumina w proszku - Bake Plus - 50 g

    21,50 zł
  • Wyprzedaż

    Płynne białka jaj kurzych - Farma Białka - 0,5 kg

    14,50 zł 13,00 zł