Jaja w proszku - Bake Plus - 200 g
- 25,50 zł
Sprawdź dostępność
-
Sklep online
Ilość: 6
Podana ilość produktów jest jedynie poglądowa.
Jajko w proszku ma wysoką wartość odżywczą dzięki zawartości witamin, minerałów, protein, lipidów, aminokwasów. Jest to produkt bezglutenowy, niskobiałkowy i dietetyczny pozyskiwany wyłącznie z jaj świeżych.
Znajduje zastosowanie w przemyśle piekarskim, cukierniczym, makaroniarskim, garmażeryjnym, mięsnym, farmaceutycznym. Zaletami jajka w proszku oprócz szerokiego wachlarzu zastosowań jest min. możliwość łączenia go z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi, doskonała rozpuszczalność, zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych, wygodne w użyciu i przechowaniu. Brak elementów modyfikowanych genetycznie, nie podlega oznaczeniu GMO.
Jaja w proszku (pasteryzowane i szuszone jajka kurze) należy używać w zastępstwie jaj świeżych – 1 kg zastępuje ok. 90-100 jaj świeżych lub 4-4,5 kg masy jajowej. Można go stosować dodając do mąki na sucho lub połączyć z letnią wodą w stosunku 1-3 tworząc gęstą papkę na 0,5 – 1 godz. przed użyciem, co daje lepszy efekt. Przed samym zastosowaniem zamieszać.