Informujemy, że nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Mąka pszenna graham stosowana jest najczęściej do wyrobu pieczywa typu Graham (chleb razowy). Coraz częściej dodaje się ją do ciasta naleśnikowego, pierogowego. Przyrządza się z niej makarony, ciastka i dietetyczne batony. Niekiedy dodawana jest do zakwasu na żur. Jest prawdziwym bogactwem wartościowego błonnika, soli mineralnych i witamin z grupy B.

SKŁAD: Bielmo ziarna pszenicy

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1389 kJ

wartość energetyczna: 329 kcal

białko: 11 g

węglowodany: 60 g (w tym cukry: 1 g)

tłuszcz: 2,1 g

(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)

sól: 0,02 g

OPAKOWANIE: 1 kg

Indeks: TOT-360826

Inne produkty w tej samej kategorii