Mąka graham - TO TA - typ 1850, 1 kg
4,50 zł
Mąka pszenna graham stosowana jest najczęściej do wyrobu pieczywa typu Graham (chleb razowy). Coraz częściej dodaje się ją do ciasta naleśnikowego, pierogowego. Przyrządza się z niej makarony, ciastka i dietetyczne batony. Niekiedy dodawana jest do zakwasu na żur. Jest prawdziwym bogactwem wartościowego błonnika, soli mineralnych i witamin z grupy B.
SKŁAD: Bielmo ziarna pszenicy
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1389 kJ
wartość energetyczna: 329 kcal
białko: 11 g
węglowodany: 60 g (w tym cukry: 1 g)
tłuszcz: 2,1 g
(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)
sól: 0,02 g
OPAKOWANIE: 1 kg
PRODUCENT: Żabczyńscy
SYMBOL: TOT-360826
>