Informujemy, że nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Mąka pszenna do pizzy włoskiej charakteryzuje się wysokim stopniem zmielenia. Jest bardzo lekka dlatego wypiekane z niej ciasto jest miękkie oraz delikatne. Ciasto po upieczeniu w piecu staje się chrupiące na zewnątrz oraz miękkie w środku. Nie nasiąka sosem pomidorowym zachowując swoją chrupkość. Pizza przyrządzona na bazie mąki typ 00 smakuje jak tradycyjna pizza włoska, która uznawana jest za unikalną i najlepszą.

SKŁAD: Bielmo mączne pszenicy

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1480 kJ

wartość energetyczna: 337 kcal

białko: 9,2 g

błonnik: 2,6 g

węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)

tłuszcz: 1,2 g

(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)

sól: 0,0 g

OPAKOWANIE: 1 kg

Indeks: TOT-005018

Inne produkty w tej samej kategorii