Informujemy, że nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Wysokiej klasy masa cukrowa włoskiej firmy Saracino. Doskonała do zastosowania przy wysokich temperaturach i wysokiej wilgotności. Jest bardzo elastyczna, bardzo dobrze znosi wahania temperatury, nie ''poci się'', nie pęka. Najlepsza masa do stosowania w lecie. Niezastąpiona przy obkładaniu tortu oraz przy tworzeniu płaskich dekoracji.Masa jest biała, ma delikatny waniliowy smak. Posiada dodatek masła kakaowego dzięki czemu doskonale przechowuje się również w lodówce oraz gumy tragakantowej, która jest naturalnym składnikiem zapewniającym elastyczność. Polecana przez czołowych włoskich dekoratorów. Produkt bezglutenowy.

SKŁADNIKI: Cukier, syrop glukozowy, masło kakaowe, skrobia ryżowa, substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol (E420); stabilizator: tragakant (E413), glicerol (E422); wysoko oleinowy olej słonecznikowy, kolor: dwutlenek tytanu (E171); środek konserwujący: sorbinian potasu (E202); kwas: kwas cytrynowy (E330).

OPAKOWANIE: 1 kg

Indeks: SAR-DEC044K1

Opis

Kolor
biały

Inne produkty w tej samej kategorii