Informujemy, że nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Mąka kokosowa, pod względem pozyskiwania, jest tak naprawdę pozostałością po produkcji innych wyrobów kokosowych. Uzyskuje się ją podczas wytwarzania oleju i mleka kokosowego, jako produkt uboczny. Z miąższu orzecha usuwany jest płyn i tłuszcz, a pozostała masa zostaje zmielona i wysuszona. Ma delikatnie kokosowy aromat i nieco słodki smak. Ze względu na pochodzenie jest zupełnie bezglutenowa, a na dodatek można ją jeść na surowo. Błonnik i białko stanowią ponad połowę wartości odżywczych mąki kokosowej. Z kolei bardzo niewiele jest w niej węglowodanów. Z tego względu chętnie sięgają po nią sportowcy, osoby dbające o linię i diabetycy. Wybierając mąkę kokosową nie warto zwracać uwagi na kalorie, ze względu na bogactwo protein, błonnika oraz minerałów, które sprawiają, że jej wybór jest oczywisty.

SKŁAD: 100% mąka kokosowa

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Wartość energetyczna: 1362 kJ / 324 kcal

Tłuszcz: 12 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 10,8 g

Węglowodany: 15 g

- w tym cukry: 0 g

Błonnik: 40 g

Białko: 19,1 g

Sól: 0 g

OPAKOWANIE: 1 kg

Indeks: TRG-3539

Inne produkty w tej samej kategorii