Informujemy, że nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Mąka żytnia razowa typ 2000 otrzymywana jest z pełnego przemiału całych ziaren żyta. To mąka pełnoziarnista, podczas procesu produkcji zostały w niej zachowane najcenniejsze wartości odżywcze. Bogata w duże ilości błonnika, fosforu, magnezu i fluoru. Regularne spożywanie produktów z dodatkiem mąki żytniej z pełnego przemiału wpływa na obniżenie cholesterolu we krwi oraz usuwa metale ciężkie z organizmu. Mąka żytnia razowa wykorzystywana jest do przygotowania chleba, bułek, pierogów i makaronów. Stworzone z jej pomocą ciemne chleby razowe, pomogą nam zadbać o naszą sylwetkę. Otrzymamy też z niej zakwas chlebowy.

SKŁAD: Ziarno żyta

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1260 kJ

wartość energetyczna: 301 kcal

białko: 8,1 g

błonnik: 12,8 g

węglowodany: 74 g (w tym cukry: 2,5 g)

tłuszcz: 2,2 g

(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)

sól: 0,01 g

OPAKOWANIE: 1 kg

Indeks: TOT-360932

Inne produkty w tej samej kategorii