Informujemy, że nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Ten rodzaj mąki produkowany jest ze starej odmiany pszenicy, której ziarna są znacznie bardziej odporne na warunki pogodowe i glebowe. Mąka ta posiada dużo lepsze właściwości odżywcze w porównaniu z mąką z pszenicy zwyczajnej. Zawiera więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych korzystnych dla układu krążenia. Mąka orkiszowa o przemiale 2000 bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków. Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia. Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.

SKŁAD: Bielmo mączne pszenicy

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1341 kJ

wartość energetyczna: 316 kcal

białko: 14,9 g

błonnik: 9,2 g

węglowodany: 59 g (w tym cukry: 0,5 g)

tłuszcz: 2,1 g

(w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g)

sól: 0,01 g

OPAKOWANIE: 1 kg

Indeks: TOT-360871

Inne produkty w tej samej kategorii