Winian Potasu, Cream of tartar - Bake Plus - 50 g
-
19,50 zł
39,00 zł / 100 g
Sprawdź dostępność
-
Sklep online
Ilość: 34
Podana ilość produktów jest jedynie poglądowa.
Cream of tartar jest polecany do stabilizacji i zwiększania objętości białek. Ułatwia wypiek bez, bezików i omletów. Hamuje proces krystalizacji, dzięki temu świetnie sprawdza się przy produkcji cukierków. W połączeniu z sodą oczyszczoną, stosowany jest jako zamiennik proszku do pieczenia. W przeciwieństwie do chemicznie uzyskiwanego proszku do pieczenia Cream of Tartar jest środkiem naturalnym, który jest produktem ubocznym procesu fermentacji winogron przy produkcji wina. Polecany jest przy robieniu ciast i ciasteczek dla dzieci.
SKŁADNIKI: winian monopotasowy (E336i).
OPAKOWANIE: 50 g
SYMBOL: BK-9
PRODUCENT: Bake Plus
PODMIOT ODPOWIEDZIALNY:
BAKEPLUS POLSKA G.JAGIEŁŁO I M.SĄDEJ SPÓŁKA JAWNA
ADRES PODMIOTU WPROWADZAJĄCEGO PRODUKT NA RYNEK:
Spółdzielcza 3A 37-415 Zaleszany bakeplus@bakeplus.pl