Winian Potasu, Cream of tartar - Bake Plus - 50 g

  • 20,50 zł

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

zamknij
Winian Potasu, Cream of tartar - Bake Plus - 50 g

Winian Potasu, Cream of tartar - Bake Plus - 50 g

Symbol: BK-9

* Pola wymagane

Sprawdź dostępność

Cream of tartar jest polecany do stabilizacji i zwiększania objętości białek. Ułatwia wypiek bez, bezików i omletów. Hamuje proces krystalizacji, dzięki temu świetnie sprawdza się przy produkcji cukierków. W połączeniu z sodą oczyszczoną, stosowany jest jako zamiennik proszku do pieczenia. W przeciwieństwie do chemicznie uzyskiwanego proszku do pieczenia Cream of Tartar jest środkiem naturalnym, który jest produktem ubocznym procesu fermentacji winogron przy produkcji wina. Polecany jest przy robieniu ciast i ciasteczek dla dzieci.

SKŁAD: winian monopotasowy (E336i)

OPAKOWANIE: 50 g

PRODUCENT: Bake Plus

SYMBOL: BK-9

Inne produkty w tej samej kategorii:

  • Soda oczyszczona - Naturalnie Zdrowe - 1 kg

    8,90 zł
  • Drożdże suszone instant - Dr. Oetker - 7 g

    2,00 zł
  • Cream of tartar, lukier - Decora - 50 g

    17,50 zł
  • Zakwas chlebowy, żytni - Naturalnie Zdrowe - 500 g

    17,50 zł

    Brak w magazynie

  • Proszek do pieczenia - Dr.Oetker - 30 g

    1,20 zł
  • Cream of tartar, lukier - FunCakes - 80 g

    23,90 zł
  • Drożdże suche - Caputo - 100 g

    17,00 zł
  • Cream of tartar, lukier - Azucren - 40 g

    10,90 zł
  • Zakwas chlebowy, żytni - Dr. Oetker - 15 g

    1,90 zł