Informujemy, że nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies, a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

Nieodłączny składnik kuchni japońskiej. Używana do wyrobu ryżowych makaronów, klusek i papieru, jako zagęstnik lub element naleśników, wypieków i panierek. Charakteryzuje się mniejszą kalorycznością, niż mąki pszenne. Stosowana jako substytut mąki pszennej w diecie bezglutenowej.

SKŁAD: 100 % ryż

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

Wartość energetyczna 1465 kJ / 349 kcal

Tłuszcz 0,7 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,15 g

Węglowodany 76,9 g

- w tym cukry 2,0 g

Błonnik 2,3 g

Białko 7,6 g

Sól 0,01 g

OPAKOWANIE: 1 kg

Indeks: TRG-4451

Inne produkty w tej samej kategorii