Cukier trzcinowy muscovado - Billington's - ciemny, 500 g
- 14,90 zł
Sprawdź dostępność
-
Sklep online
Ilość: 63
Podana ilość produktów jest jedynie poglądowa.
Historia Edwarda Billingtona zaczęła się w 1858 roku. Wtedy wraz z synem ropoczęli handel kawą i herbatą z brytyjskich kolonii z całego świata. Wkrótce potem zaczęli importować najwyższej jakości, naturalny cukier z wyspy Mauritius z czego firma znana jest do dzisiaj.
Ciemny, nierafinowany cukier trzcinowy Billingtons Natural Muscovado. Uzyskuje się go poprzez odparowanie czystej melasy, czyli syropu z trzciny cukrowej. Cukier ten jest pełen wspaniałych aromatów naturalnego karmelu. Walory smakowe cukru muscovado docenią osoby ceniące sobie głębokie i intensywne smaki. Jest to niezastąpiony produkt do tworzenia wyśmienitych deserów takich jak ciasta, kruszonki, czekoladki, kremy i polewy karmelowe. Sprawdzi się również jako doskonały dodatek do domowych przetworów oraz aromatycznych marynat do mięs.
Właściwości:
Cukier muscovado jest porównywany do miodu, dzięki swoim cennym właściwościom odżywczym. Zawiera witaminy A i C wzmacniające odporność organizmu i pomagające zapobiegać przeziębieniom. Cukier ten zawiera również składniki mineralne takie jak żelazo, wapń, magnez, potas i fosfor. Dodatkowo w przeciwieństwie do cukru białego, przeciwdziała próchnicy.